Bouwen jullie in heel Nederland?
Ja, we bouwen in heel Nederland. Met uitzondering van de Waddeneilanden.
Hoe lang duurt de bouw van mijn Alliv?
We garanderen dat jouw villa uiterlijk zes maanden na de start van de bouw gereed is voor oplevering, ongeacht je gekozen villa en eventuele extra gekozen opties. De exacte datum van de sleuteloverdracht wordt in overleg afgesproken. De oplevering is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de nutsbedrijven.
Heb ik garantie op mijn Alliv?
Ja, je kunt de gebruikelijke garantie verwachten die bij een nieuwbouwhuis hoort.
Welke bijkomende bouwkosten zijn er?
Bij Alliv ben je zeker van een vaste prijs. Er zijn geen verrassingen van extra kosten. Alleen het heiwerk is een inschatting. Zodra wij opdracht krijgen maken wij sonderingen op de locatie, zodat het heiwerk bepaald kan worden. Hier vindt een kleine verrekening met de stelpost plaats. Als je kavel lastig bereikbaar is, dan zouden hier nog voorzieningen voor getroffen moeten worden.
Hoe snel kunnen jullie starten met bouwen?
Wij kunnen binnen zes maanden starten met bouwen. Dit is wel afhankelijk van het verlenen van de bouwvergunning (omgevingsvergunning).
Is de woning energieneutraal?
Nee, we conformeren ons wel aan de norm ‘Bijna Energie Neutraal Gebouw’ (BENG). Bij de meeste oriëntaties van de villa op de kavel presteert de villa zelfs beter dan de BENG! Uiteraard bepaalt het gebruik van de woning vooral de mate van energieverbruik.
Worden de nutsaansluitingen ook geregeld?
Ja, wij vragen voor je de offerte aan voor de aansluiting van elektra en water en wij stemmen met de nutsbedrijven af wanneer de woning aangesloten kan worden. De kosten voor deze aansluitingen dien je wel zelf te voldoen.
Hoe weet ik hoe lang mijn heipalen moeten zijn?
Dat kunnen we pas weten als er sonderingen gemaakt zijn op je kavel, specifiek op de plaats waar het huis gebouwd wordt. Deze sonderingen voeren wij voor je uit.
Welke bijkomende kosten zijn er buiten de bouwkosten om?
Naast de bouwkosten moet je op de volgende kosten rekenen:
Kosten voor leges
Kosten voor de nutsaansluitingen
Verbruikskosten van de nutsaansluitingen
Aanleg van de tuin
Keuken
Sanitair en tegelwerk
Vloer- en wandafwerkingen in de woning
Is een kavel bij de prijs inbegrepen?
Nee. De getoonde prijs in de droomhuis configurator is de woningprijs. de kavel dien je zelf aan te schaffen.
Welke minimale afmetingen moet de kavel hebben?
In het bestemmingsplan van de kavel staan de voorwaarden waar het gebouw aan moet voldoen, maar wij adviseren een kavel van ten minste 10 meter breed en 16 meter diep (of andersom).
Vanaf wanneer moet ik gaan betalen?
U kunt in de Droomhuis configurator kiezen voor betalen bij oplevering of tijdens de bouw. Als u kiest voor betaling tijdens de bouw krijgt u korting op het totaalbedrag.
Waarom werken jullie met kalkzandstenen muren?
De kalkzandstenen muren bestaan uit massieve en stevige blokken, die in relatief korte tijd gebouwd kunnen worden. Een zeer degelijke en constructieve oplossing.
Moet ik nog apart betalen voor de heipalen?
Er is een bedrag opgenomen voor heipalen. Dit noemen we een stelpost. Zodra wij de opdracht ontvangen hebben, laten wij sonderingen uitvoeren. Aan de hand die resultaten kan het heiwerk definitief bepaald worden en vindt er een verrekening plaats van de stelpost.
Wat is een BENG-berekening?
Dat is een berekening die wordt gemaakt om aan te tonen dat het gebouw (de villa in dit geval) voldoet aan duurzaamheidseisen die wettelijk zijn voorgeschreven.
Wat zijn bouwleges?
Legeskosten, of bouwleges, zijn kosten voor het in behandeling nemen van je vergunningaanvraag. Deze moet je ook betalen als je vergunning uiteindelijk niet verleend wordt. Hoe hoog de legeskosten zijn is per gemeente verschillend.
Kijk op www.bouwleges.nl voor het tarief in jouw gemeente.
Zijn de kosten van de omgevingsvergunning inclusief?
Nee. Wij verzorgen de aanvraag van de omgevingsvergunning voor je, de gemeentelijke leges worden daarbij één-op- één aan jou doorbelast. Je kunt om een beeld te krijgen van deze kosten, een berekening doen van de ongeveer te verwachte legeskosten op www.bouwleges.nl
Hoe worden de huisaansluitingen geregeld?
Wij vragen de vaste huisaansluiting van water en elektra voor je aan. Je ontvangt hiervan offertes, welke ook gelijk de factuur zijn. Wij stemmen vervolgens met de nutsbedrijven af dat zij de woning komen aansluiten.
Kan een woning gespiegeld worden uitgevoerd?
Ja, dat kan. De woning wordt geplaatst op de kavel zoals jij het wilt.
Zijn de getoonde prijzen inclusief of exclusief BTW?
Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW.
Kan ik ook een dakkapel laten plaatsen?
Nee. Dit bieden wij niet aan tijdens de bouw. U kunt dit achteraf zelf regelen.
Kunnen jullie ook de oude woning slopen en de kavel bouwrijp maken?
Ja, dit is mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze medewerker om naar de mogelijkheden te vragen.
Wordt het huis aangesloten op het internet?
Nee, dit moet je zelf regelen.
Kan ik mijn villa ook casco laten opleveren?
De villa wordt afgebouwd opgeleverd, maar zonder sanitair, tegelwerk en keuken. De wanden zijn voorzien van behangklaar stucwerk en de vlakke plafonds zijn voorzien van spuitwerk.
Wordt de woning helemaal geïsoleerd opgeleverd?
Ja, de woning wordt geheel geïsoleerd opgeleverd.
Wat is het belangrijkste verschil tussen dakpannen en rietbedekking?
De esthetiek is een groot verschil, maar ook de isolatiewaarde. Het dak met de isolatie is afgestemd op de dakpannen. Hetzelfde dak wordt ook gebruikt voor het riet. Riet heeft van zichzelf ook een goede isolatiewaarde. Dat betekent dat het dak extra goed geïsoleerd is als er voor riet gekozen wordt.
Wordt er een warmtepomp geplaatst in mijn villa?
Ja, er wordt een lucht-water warmtepomp geplaatst. Zowel de installatie binnen als buiten worden in een technische ruimte geplaatst. Het buitendeel is weggewerkt achter de gevel, waardoor het uit het zicht blijft.
Worden er zonnepanelen op mijn villa geplaatst?
Ja, afhankelijk van het type woning worden er 16 of 18 PV-panelen geplaatst op het dak. Dit is een verdubbeling van het vereiste aantal!
Welke duurzaamheidsmaatregelen worden er genomen tijdens de bouw?
Omdat er veel prefab-onderdelen in het werk worden toegepast, behoeven er relatief weinig vaklieden op de bouw te komen. Hierdoor hebben we veel minder transport.
Wat is prefab bouwen?
Prefab bouwen, of prefabricage, houdt in dat bepaalde bouwonderdelen op een fabriek gemaakt zijn. Vervolgens wordt dit naar de bouw gebracht, waar het geïnstalleerd wordt.