Duurzaam bouwen

Duurzaamheid is een breed begrip. Het zegt soms veel en soms veel te weinig. Elektrische auto’s zijn duurzaam, maar het opwekken van energie vaak (nog) niet. Wij doen daarom ook geen uitspraken over bepaalde duurzaamheidstargets, -cijfers of -doelen, maar garanderen dat wij ons iedere dag inzetten om alles duurzamer te maken.

BENG-norm

Iedere villa die wij bouwen voldoet minimaal aan de BENG-norm (Bijna EnergieNeutraal Gebouw). Door een warmtepomp, zonnepanelen en goede isolatie te plaatsen, werken we aan het terugdringen van het energieverbruik. Maar onze inspanningen daarbuiten hebben de meeste impact. Door met prefab-materialen te werken, hoeven er relatief weinig vaklieden en materialen op de bouw te komen. Hierdoor hebben we veel minder transport dan reguliere bouwprojecten. 

Verantwoordelijkheid

Als verantwoord bouwer zijn wij dagelijks bezig om onze processen duurzamer en innovatiever vorm te geven. Een van de manieren waarop wij dat doen is door steeds meer circulair te bouwen. Circulair bouwen is een methode die het mogelijk maakt om (oude) gebouwen te hergebruiken. Het zorgt ervoor dat de gebruikte materialen bij een sloop (of verhuizing) niet verloren gaan, maar hergebruikt worden. De impact daarvan op het milieu is groot. In de utiliteitsbouw is deze duurzame manier van bouwen zelfs al enkele jaren verplicht. In de particuliere bouw zien we dit echter nog maar weinig gebeuren en we voelen ons geroepen hier het voortouw in te nemen.

Kortom: wij beloven dat we iedere dag onze verantwoordelijkheid nemen om voor deze planeet te zorgen en overal waar dat kan onze impact op het milieu te minimaliseren.