Over Alliv

Peter Groenendijk - bouwmeester van huis uit en bedenker van Alliv - vertelt hoe hij op het idee kwam om een Droomhuis configurator te ontwikkelen. Op die manier wil hij de markt van vrijstaande woningen een impuls geven.

Waarom Alliv?

“Als je al bijna 20 jaar villa’s bouwt in het topsegment van de markt, dan weet je inmiddels wel zo’n beetje hoe die wereld in elkaar steekt. Je levert een complex product, je opereert in een kritische markt en je werkt met veeleisende opdrachtgevers. De trajecten zijn uitgebreid en soms behoorlijk ingewikkeld. Daar leer je mee leven en daar richt je je organisatie op in. Maar je leert ook dat het topsegment waar je voor werkt een klein gedeelte van de markt is. De rest van de markt bestaat uit heel veel mensen die ook exclusief willen wonen, maar die geen behoefte hebben aan uitgebreide gesprekken met architecten, lange realisatietrajecten en de mogelijkheid om te kiezen uit 140 soorten bakstenen.

Speciaal voor die grote groep opdrachtgevers hebben ik met mijn team Alliv ontwikkeld. Alliv is een principe waarbij we alle kennis en kunde van de verschillende toparchitecten en uitvoerders waar we al jaren mee samenwerken in één configurator hebben gestopt. Daardoor wordt het mogelijk om voor een zeer scherpe prijs een droomhuis te laten bouwen van hoge kwaliteit binnen een hele korte tijd. Het is een concept dat is gebaseerd op vier belangrijke pijlers:

1. Superefficiënt ontwikkeltraject

Om te beginnen hebben we het realisatietraject van een villa teruggebracht tot de absolute essentie. We bouwen samen met jou jouw droomhuis en we doen niets minder dan dat. Maar ook niets meer. We leggen dus niet samen de eerste steen, we drinken geen pannenbier en we gaan niet onnodig tien keer met de architect koffie drinken. Wat jij investeert, investeer je in je huis en nergens anders in.

2. Gebundelde kennis en expertise

Alle kennis en expertise die wij in de afgelopen jaren hebben opgedaan met het bouwen van villa’s zetten we in om jouw huis te bouwen. We hoeven het wiel dus niet opnieuw uit te vinden. Van alle soorten zonnepanelen, dakpannen en gevelstrips hebben wij al een topselectie gemaakt die we aan jou voorleggen. Daardoor heb jij ruime keuze, maar je wordt niet bedolven onder de mogelijkheden.

3. Slagvaardig en betrouwbaar netwerk

We hebben een netwerk opgebouwd van een aantal zeer betrouwbare en kwalitatief hoogstaande partners. Met die partners hebben we bindende afspraken gemaakt over onze kwaliteitscriteria en hun beschikbaarheid. Daardoor garanderen we dat al onze materialen van uitmuntende kwaliteit zijn, dat er alleen maar professionals worden ingeschakeld tijdens het hele traject en dat er tijdens dat traject niets verandert aan de afgesproken prijs of aan de planning.

4. Jij bedenkt het zelf

En tenslotte besteden we een deel van ons werk uit aan jou. Dat klinkt misschien ongewoon en dat is het ook wel een beetje. Dat maakt Alliv zo bijzonder. Wij zijn namelijk van mening dat er maar één is die weet hoe jouw droomhuis eruit moet zien. Dat ben jij! Daarom hebben wij de Droomhuis Configurator ontwikkeld. Daarmee ontwerp jij je eigen droomhuis. Gewoon vanuit je luie stoel, in je eigen tijd. Daar kan je net zo lang of kort over doen als je wilt. Ben je klaar, dan lopen we samen nog een keer door jouw ontwerp en daarna gaan wij voor je aan de slag".

"Nu denk je misschien: Ooooh, is het zo eenvoudig? Ja dus. Zo eenvoudig is het! Wij gaan aan de slag, nadat jij jouw droomhuis in elkaar hebt geklikt. Jouw villa creëer je thuis."