Wat kost een huis bouwen bij Alliv?

Jouw droomhuis kost ergens tussen de €365.000 en €636.874

We werken met vier basismodellen met allemaal een eigen basisprijs. Uiteraard kun je zelf diverse opties toevoegen of weglaten om je huis naar jouw smaak te ontwerpen. De uiteindelijke prijs is daarvan afhankelijk, maar één ding is zeker: de prijs die je ziet aan het eind van jouw configuratie is ook echt de prijs die je uiteindelijk betaalt voor jouw droomhuis!

De prijs voor een villa bij Alliv is opgebouwd uit twee posten: de bouwkosten en het meerwerk. Houd er met je budget echter rekening mee dat je nog een kavel moet kopen en na oplevering van de woning kosten zal maken voor de afwerking van jouw droomhuis. Deze grond- en afwerkingskosten lichten we voor de volledigheid hieronder wel toe.

Grondkosten

De grondkosten of kavelprijzen kunnen sterk uiteenlopen. De prijs is afhankelijk van de locatie en staat van de kavel. Het kan zelfs binnen gemeentes of woonwijken nog onderling verschillen. Ook het bestaan of ontbreken van bepaalde vergunningen kan invloed hebben op de prijs.

Bouwkosten

De bouwkosten zijn alle kosten voor de bouw van de basisversie van jouw woning. We hebben het dan ook wel over de ruwbouw van de woning. Hierbij kun je denken aan de fundering, de vloeren, de muren en het dak. Deze ruwbouwkosten maken doorgaans het grootste deel uit van de totale bouwkosten (exclusief kavel).

Bij de bouwkosten, of eigenlijk nog voorafgaand aan de bouwkosten heb je ook te maken met legeskosten of bouwleges. Dit zijn kosten die je aan de gemeente betaalt voor het in behandeling nemen van je vergunningaanvraag. Deze moet je ook betalen als je vergunning uiteindelijk niet verleend wordt. 

Meerwerk

Nadat je een basisvariant van een van onze villa’s hebt gekozen, stel je in onze droomhuis configurator de woning helemaal naar jouw wens samen. Dat kan extra kosten met zich meebrengen.

In de basisprijs van onze woningen zit bijvoorbeeld stucwerk op de gevel inbegrepen. Wil je liever een afwerking met steenstrips, dan betaal je daar een meerprijs voor. Hetzelfde geldt voor rietbedekking in plaats van dakpannen. Heb je behoefte aan meer woonoppervlak, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een aanbouw of een extra slaapkamer. Allemaal opties die bovenop de standaard komen en jouw huis duurder maken.

Afwerkingskosten

De laatste post waar je rekening mee moet houden zijn de afwerkingskosten. Hier vallen de aanschaf en installatie van een badkamer, sanitair en keuken bijvoorbeeld onder. Maar ook zaken als kozijnen, deuren en deurbeslag, vloeren, het verven of behangen van de muren en natuurlijk het gehele interieur.

Een klein gedeelte van deze kosten zijn opgenomen in onze droomhuis configurator en dus in de prijs die je bij ons betaalt. In de laatste stappen van de configurator kies je bij Alliv namelijk de afwerking van:

  • Het hang- en sluitwerk van ramen en deuren (zowel in het interieur als exterieur)

  • De kozijnen en deuren in de woning

  • Het stuc- en spuitwerk

  • De afwerking van de trap

Daarnaast kies je in de configurator ook nog voor het wel of niet laten installeren van extra zonnepanelen, een laadvoorziening voor een elektrische auto en diverse andere aansluitingen. Deze kosten zijn dus inbegrepen bij jouw configuratie.

Na oplevering hoef je alleen nog rekening te houden met kosten voor (bijvoorbeeld) een keuken, badkamer, toilet, vloer, raambekleding, je interieurinrichting en, niet te vergeten, de tuinaanleg!

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Je bent van harte welkom bij ons op kantoor voor een vrijblijvend gesprek over alle mogelijkheden. Maak daarvoor een afspraak of vul het formulier hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!