Villa laten bouwen? Maak hier je online ontwerp

Vrijstaande villa’s worden steeds vaker prefab opgeleverd.

En dat is niet voor niets, want prefab villlabouw kan snel, duurzaam én betaalbaar worden opgeleverd. Wil zelf ook een prefab villa laten bouwen? En ben je benieuwd hoe dit werkt en wat de kosten zijn? Dan vind je hieronder alle antwoorden die je zoekt.

Moderne villa bouwen: hoe gaat dat in zijn werk?

Een moderne villa bouwen is vandaag de dag eenvoudiger dan ooit. Dankzij de villaconfigurator van Alliv maak je al in amper vijf minuten een volledig prefab woningontwerp inclusief prijsindicatie.

Je doorloopt acht eenvoudige stappen waarin je diverse vragen beantwoordt over je woonwensen. Onderwijl wordt je droomvilla real-time op het scherm gevisualiseerd. Je ziet zo precies je voortgang en kunt het ontwerp van de villa naar believen aanpassen.

Wat zijn de kosten van een villa bouwen?

Wanneer je de configurator doorloopt, geef je onder meer de volgende voorkeuren op:

  • Wil je een rieten dak of dakpannen?

  • De kleur van de woning

  • De indeling van de verschillende verdiepingen

  • De aanwezigheid van aanbouw en berging

  • De aanwezigheid van een laadpaal op de oprit

  • De kleur en het materiaal van het hang- en sluitwerk

  • De kleur van de deuren en kozijnen

  • De aanwezigheid van dubbele deuren in de hal

  • De kleur van trap en het materiaal van de treden

Deze voorkeuren bepalen voor een groot deel hoe de prefab villa prijzen eruitzien. Je kunt bij Alliv al een vrijstaande woning laten bouwen voor een totaalprijs van 365.000 euro. Een prefab villa is daardoor voor bijna iedereen betaalbaar.

Wat zijn de voordelen van een prefab woning?

Een prefab droomvilla bouwen heeft een hoop voordelen. Allereerst kan de woning snel worden opgeleverd, zijn de kosten voor het ontwerp verrassend laag en is het bouwproces zeer duurzaam.

Omdat de woning prefab wordt opgeleverd, zijn er minder bouwlieden nodig tijdens het bouwen van je woonhuis. Ook de logistieke verplaatsingen zijn een stuk minder intensief dan bij maatwerk woningbouw het geval is. De CO2-uitstoot ligt dus een stuk lager.

Niet alleen de bouw van de woning is duurzaam, ook het woonhuis zelf. Je villa wordt voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en desgewenst ook van een laadpaal op de oprit. Daarnaast wordt de woning geheel geïsoleerd opgeleverd en voldoet deze aan de BENG-norm. Je woont daardoor bijna geheel energieneutraal.

Ontwerp je eigen villa met de Droomhuis configurator

Voor de villaconfigurator van Alliv hoef je geen account aan te maken. Je zit nergens aan vast en het is helemaal gratis. Bevalt het ontwerp je goed? Dan kun je meteen een offerte opvragen en nemen we zo snel mogelijk contact met je op.