Prefab woning ontwerpen in amper 5 minuten

Wil je online je eigen prefab woning ontwerpen? Dan biedt de configurator van Alliv uitkomst. Met onze Droomhuis configurator ontwerp je binnen enkele minuten je eigen prefab droomhuis en zie je meteen wat die kost. De prijzen beginnen al bij 365.000 euro en dat levert je een prachtige vrijstaande villa op.

Hoe kun je zelf je prefab huis ontwerpen?

Prefab woningen worden steeds populairder. Prefab woningbouw is een duurzaam alternatief voor maatwerkbouw. Dankzij prefab worden woningen beduidend sneller opgeleverd, gaan de productiekosten omlaag en wordt de CO2-uitstoot geminimaliseerd. Ook de logistiek rondom het bouwproces is een stuk kleinschaliger.

Om je eigen prefab huis te ontwerpen, kun je gebruik maken van de Droomhuis configurator van Alliv. Deze configurator is toegankelijk voor iedereen en laat je binnen een paar minuten zien hoe jouw droomhuis eruit ziet en wat hiervan de kosten zijn.

Hoe kies je het prefab design van een woning?

Bij een prefab woning heb je wellicht het gevoel dat je weinig invloed hebt op het design. Dit is gelukkig een misverstand. Hoewel de omvang en de vorm van de woning grotendeels vastliggen, heb je dankzij onze online configurator talloze ontwerpopties.

Je kunt bijvoorbeeld zelf de kleur van de woning bepalen, een extra aanbouw selecteren, de indeling van je woonkamer en zolder kiezen en een berging toevoegen. Ook kun je kiezen voor extra opties zoals een laadpaal, luxe hang- en sluitwerk en verschillende soorten daken.

Wat kost een prefab woning?

Dankzij de Droomhuis configurator van Alliv ontwerp je een vrijstaande woning voor een uitzonderlijk lage prijs. De woningen bevinden zich qua omvang, luxe en design in het villa-segment, maar de prijs ligt een heel stuk lager dan je in dit segment verwacht. Je kunt al een prefab villa laten bouwen vanaf 365.000 euro. Daar komen nog wel de kosten van een kavel bovenop.

Hoe bereken je de prijs van een prefab woning?

De prijs van een prefab woonhuis hangt geheel af van de keuzes die je maakt in onze Droomhuis configurator. Het kostenplaatje hangt onder meer af van de volgende zaken:

 • Kies je voor een zadeldak, een plat dak, een schilddak of een zadeldak XL?

 • Kies je voor stucwerk of gevelstrips als afwerking?

 • Wil je een berging of extra aanbouw toevoegen of is dat niet nodig?

 • Kies je voor zwart hang-en sluitwerk in luxe uitvoering, of gewoon voor RVS?

 • Wil je dat wij vast bepaalde voorzieningen voorbereiden?

 • Wil je de woning voorzien van een laadvoorziening voor je elektrische auto?

 • Wil je witte of zwarte kozijnen en deuren in je woning?

 • Wil je een extra kamer of berging op zolder of niet?

 • Wil je een dubbele deur in de hal of laat je die liever weg?

 • Wil je de kleur van de trap in wit of in zwart laten uitvoeren?

 • Wil je normale traptreden of luxe traptreden van eiken of leisteen?

 • Wil je pas betalen bij oplevering of betalen tijdens de bouw zelf?

Tijdens het invullen van de configurator, kun je al deze opties zelf bepalen. Aan sommige opties hangt een extra prijskaartje, terwijl andere standaard zijn inbegrepen in het ontwerp of zelfs geld besparen. Vanwege deze keuzevrijheid heb je veel invloed op de totaalprijs van de woning.

De prijs van de prefab woning verschijnt na het invullen van de configurator automatisch in beeld. Zo weet je precies welke investering nodig is om je droomhuis te realiseren. En het mooie is: je hoeft daar geen account voor aan te maken. Iedereen kan de configurator vrijblijvend invullen.

Ontwerp je droomhuis met onze online configurator

Beschik je al over een kavel of ben je van plan om binnenkort een stuk bouwgrond te kopen? En wil je weten hoe je in een paar minuten je eigen droomhuis ontwerpt? Vul dan nu onze Droomhuis configurator in en ontdek welke vrijstaande woning bij jou past.