Huis laten bouwen? Ontwerp je woning in 5 minuten

Wil je een vrijstaand huis laten bouwen?

En ben je benieuwd wat hiervan de kosten zijn? Met de Droomhuis configurator van Alliv ontwerp je in amper vijf minuten je eigen prefab villa. Op deze pagina lees je in meer detail hoe dat werkt en wat de belangrijkste voordelen zijn.

Vrijstaand huis laten bouwen: wat zijn je opties?

Een vrijstaand huis laten bouwen is dankzij de Droomhuis configurator van Alliv eenvoudiger dan ooit. Aan de hand van acht stappen ontwerp je helemaal zelf hoe je woning eruit komt te zien en kun je deze van alle gemakken voorzien. Je hebt onder meer de keuze uit de volgende voorkeuren:

 • Zadeldak, plat dak, schilddak of zadeldak XL

 • Woning in de kleur wit of een andere kleur

 • Extra berging voor het stallen van je fiets en je tuinspullen

 • De keuze om een extra aanbouw te realiseren

 • De woning voorzien van een extra kamer op zolder (indien aanwezig)

 • Zwart hang- en sluitwerk of RVS

 • De keuze om de riolering en hemelwaterafvoer tot de erfgrens te laten leggen

 • De keuze voor een laadpaal voor je elektrische auto

 • Kozijnen en deuren in de kleur wit of zwart

 • Wel of geen dubbele deuren in de hal beneden

 • De trap in de kleur wit of de kleur zwart

 • Traptreden in de kleur van de trap, eiken, leisteen of hout

Al deze keuzes zijn bepalend voor hoe je woning eruit komt te zien, hoe groot die wordt, van hoeveel luxe die wordt voorzien en wat de uiteindelijke kosten zijn.

Wat kost een huis laten bouwen op kavel?

Heb je al een kavel aangekocht om de woning op te plaatsen? Of heb je wellicht een geschikt kavel op het oog? Dan kun je bij Alliv al vanaf 365.000 euro een nieuw huis laten bouwen. De woningen van Alliv worden prefab opgeleverd en zijn geheel vrijstaand.

Prefab woning laten bouwen: dit zijn de voordelen

Een prefab woning laten bouwen, biedt een hoop voordelen. Hieronder vind je drie goede redenen om voor prefab te kiezen.

1. Geld besparen op het ontwerp

Het ontwerpproces van een prefab woning is een stuk goedkoper dan dat van een maatwerkwoning. Dat komt omdat een prefab woning veel minder maatwerk vereist. 

2. Geld besparen op de bouw

Het bouwen van een prefab woning is een stuk goedkoper. Omdat de woning prefab wordt opgeleverd zijn er minder bouwvakkers nodig en wordt de logistiek rondom de bouw geminimaliseerd.

3. Duurzame keuze

Prefab bouw is een zeer duurzame keuze. Omdat het bouwproces veel kleinschaliger is dan bij een maatwerkwoning, wordt de CO2-uitstoot drastisch verlaagt. Ook de woning zelf is milieuvriendelijk en bijna geheel energieneutraal. De woning voldoet aan de BENG-norm en wordt voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Je kunt desgewenst ook een laadpaal op de oprit laten plaatsen voor je elektrische voertuig.

4 Snelle oplevering

Een prefab woning kan in zeer korte tijd worden gebouwd en levert weinig overlast op voor de omgeving. Na het tekenen van de offerte kan Alliv al binnen zes maanden starten met de bouw en wordt de woning doorgaans binnen een jaar opgeleverd.

Nieuw huis laten bouwen? Vul de configurator in

Dankzij de Droomhuis configurator van Alliv ontwerp je je eigen vrijstaande woning in amper vijf minuten. Een account aanmaken is niet nodig en het invullen van de configurator is geheel kosteloos. Benieuwd geworden? Open de configurator via onderstaande button en start je ontwerp.