Wat is catalogusbouw?

Het woord zegt het eigenlijk al...

Catalogusbouw is een bouwmethode waarbij je als klant gestandaardiseerde ontwerpen en plannen kunt kiezen uit een soort catalogus. Bij Alliv kun je zo kiezen uit vier verschillende typen huizen met diverse opties voor indeling, grootte, en stijl. Het idee is dat jij als klant een bepaalde basis kiest die het beste bij je behoeften en budget past, zonder dat het ontwerp volledig op maat wordt gemaakt. 

Dat heeft namelijk een heel aantal voordelen voor jou en voor ons als bouwer:

1. Efficiëntie

Aangezien de ontwerpen al gestandaardiseerd zijn, kan de bouw sneller verlopen dan bij maatwerkprojecten. Veel van de basiselementen van de woning, zoals de muren, vloeren en kozijnen, worden in een fabriek gemaakt en op de bouwplaats alleen nog gemonteerd. Zo kunnen we heel snel starten met de bouw. Omdat we zelf al langer bekend zijn met de verschillende modellen weten we op de bouw ook waar we op moeten letten en wat we tegen kunnen komen. Dat maakt het gehele proces uiterst efficiënt.

2. Kostenbesparing

Omdat we werken met gestandaardiseerde ontwerpen kunnen we bouwmaterialen in bulk kopen, waardoor we veel kosten kunnen besparen. Deze besparing wordt uiteraard doorberekend, waardoor de woning goedkoper is aan te bieden dan bij maatwerk.

3. Betrouwaarheid

Omdat de bouwplannen al eerder zijn uitgevoerd en getest, is er minder kans op ontwerpfouten of onvoorziene problemen tijdens de bouw. Met andere woorden: vanwege de ervaring die we hebben met het bouwen van jouw huis ben je verzekerd van hoge kwaliteit.

4. Keuzevrijheid 

Hoewel de basisplannen gestandaardiseerd zijn, kun je bij Alliv nog steeds kiezen uit verschillende opties voor afwerking, indeling en extra functies van de woning. Met de combinatie van alle mogelijke keuzes zijn er honderden variaties mogelijk om jouw woning toch uniek te maken!

5. Duurzaamheid

Een van de belangrijkste voordelen van catalogusbouw is het feit dat een hele duurzame manier van bouwen is. Uiteraard voldoet iedere villa bij Alliv aan de BENG-norm, is hij volledig gasloos, uitstekend geïsoleerd en voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Maar het grote verschil wordt gemaakt tijdens de bouw. Door met prefab-materialen te werken, hoeven er relatief weinig vaklieden en materialen op de bouw te komen. Hierdoor hebben we veel minder transport dan reguliere bouwprojecten. Daarnaast bespaart de efficiëntie van catalogusbouw ook veel uitstoot en energie.

Een cataloguswoning iets voor jou?

Een cataloguswoning is niet voor niets populair bij kopers die een kwalitatieve, mooie maar ook een redelijk geprijsde woning willen zonder de complexiteit en kosten van een volledig op maat gemaakt ontwerp. En je kunt hem bij Alliv online zelf samenstellen!

Wil je je eigen droomvilla bouwen, maar zie je op tegen het hele proces van maatwerkplannen en hoge kosten? Dan is catalogusbouw misschien wel de perfecte oplossing voor jou! Kijk snel bij onze villa’s en ontdek je mogelijkheden in onze Droomhuis configurator!