Vrijstaand huis bouwen? Maak hier je ontwerp

Wil je een vrijstaand huis bouwen op je eigen kavel?

Dan helpt de Droomhuis configurator van Alliv je op weg. In onze online configurator ontwerp je in amper vijf minuten een vrijstaand huis en kies je helemaal zelf van welke gemakken je woning wordt voorzien.

Vrijstaand huis laten bouwen? Maak hier je ontwerp

De online Droomhuis configurator van Alliv bestaat uit acht eenvoudige stappen waarmee je helemaal zelf bepaalt hoe je vrijstaande woning eruit komt te zien. Het invullen van de configurator is helemaal gratis en je hoeft geen account aan te maken.

Je krijgt in de configurator een interactieve vragenlijst voorgeschoteld en ziet bij elke stap die je invult hoe de villa vorm krijgt. Dit gebeurt aan de hand van een prachtige 3D-weergave op je scherm.

Wat zijn de kosten van een vrijstaande woning?

De kosten om een vrijstaande woning te bouwen, zijn bij Alliv een stuk lager dan je verwacht. Dat komt omdat wij werken met prefab vrijstaande woningen die snel en duurzaam geplaatst kunnen worden.

Het is al mogelijk om je eigen vrijstaande huis te ontwerpen vanaf 365.000 euro. Zodra je akkoord bent met de offerte die we je sturen, starten we binnen zes maanden met de bouw van je vrijstaande woonhuis. Je kunt je eigen nieuwbouwvilla vaak al binnen een jaar betrekken.

Wat zijn de voordelen van een prefab vrijstaande woning?

Een prefab vrijstaande woning biedt een hoop voordelen. Het is enorm voordelig voor je portemonnee, maar ook minder belastend voor het milieu. Dat komt omdat de bouw van een prefab woning veel sneller voltooid is dan wanneer het een maatwerk woning betreft.

Voor het bouwen van een prefab vrijstaande woning zijn minder bouwvakkers nodig. Ook is de logistiek veel kleinschaliger. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot flink verlaagd.

Ook de woning zelf is zeer duurzaam. Alle woningen die ons bouwbedrijf oplevert, voldoen aan de BENG-norm. Dat wil zeggen dat je vrijstaande huis volledig geïsoleerd wordt en voorzien wordt van zonnepanelen en een warmtepomp. Je kunt in aanvulling hierop ook een laadpaal voor je elektrische auto op de oprit laten plaatsen.

Het derde en laatste voordeel is dat een prefab woning zeer snel gebouwd kan worden. Je hoeft geen jaren te wachten tot de projectontwikkelaar een keer van start gaat. Dat komt omdat je het huis laat bouwen op je eigen kavel. Je hebt hierdoor grotendeels zelf in de hand wanneer de bouw start en wanneer je vrijstaande woning wordt opgeleverd.

Waar moet je op letten tijdens het ontwerp?

Een vrijstaand huis bouwen is dankzij onze Droomhuis configurator eenvoudiger dan ooit. In amper vijf minuten doorloop je een keuzemenu van acht stappen en zie je een prachtige visualisatie van je ontwerp op het beeldscherm verschijnen.

Tijdens het ontwerp krijg je onder meer de volgende vragen voorgeschoteld:

 • Kies je voor een zadeldak, plat dak of schilddak?

 • Kies je voor dakpannen of een rieten dak?

 • Kies je voor stucwerk of gevelstrips in de afwerking, en in welke kleur?

 • Wil je je vrijstaande huis voorzien van een berging of aanbouw?

 • Hoe wil je de verschillende verdiepingen indelen? 

 • Wil je een extra slaapkamer op zolder?

 • Kies je voor zwart hang-en sluitwerk of wil je liever RVS?

 • Wil je dat meteen de riolering en een hemelwaterafvoer wordt aangelegd tot de erfgrens?

 • Wil je een laadpaal voor je elektrische auto voor de deur?

 • Kies je voor witte of zwarte deuren en kozijnen?

 • Wil je wel of geen dubbele deur in de hal naar de woonkamer?

 • Wil je een witte of zwarte trap richting de eerste verdieping?

 • Wil je traptreden en stootborden in de kleur van de trap, of kies je voor een luxe optie zoals eiken of leisteen?

Het #1 bouwbedrijf voor jouw vrijstaande woning

Alliv is hét bouwbedrijf voor prefab vrijstaande woningen door heel Nederland. Wij werken met architecten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben en tonen een flexibele houding richting onze klanten.

Zodra je de offerte ondertekent, kunnen we al binnen zes maanden starten met de bouw van je woning. De richtlijn is om de woning binnen één jaar op te leveren. Je geniet dus al op afzienbare termijn van je gloednieuwe vrijstaande woning.