Online huis bouwen met de Droomhuis configuratorWil je online je huis bouwen?

 Dan biedt de configurator van Alliv alle hulp die je nodig hebt. Met onze Droomhuis configurator stel je in acht stappen je eigen prefab woning samen en krijg je meteen een betrouwbare prijsindicatie.

Hoe laat je online je huis bouwen?

Dankzij de Droomhuis configurator van Alliv is het eenvoudiger dan ooit om online je eigen huis te ontwerpen. In amper vijf minuten kies je wat je voorkeuren zijn en krijg je een prachtige 3D-renditie van je woning te zien.

Middels acht eenvoudige stappen doorloop je een keuzemenu waarin je zelf bepaalt hoe je huis eruit komt te zien. Je hebt tijdens je online ontwerp de keuze uit de volgende voorkeuren:

 • Zadeldak, plat dak, schilddak of zadeldak XL

 • Indeling van de verschillende verdiepingen

 • Rieten dak of dakpannen

 • Stucwerk of gevelstrips

 • Aanwezigheid van een berging en aanbouw

 • Zwart hang-en sluitwerk of voor RVS

 • Plaatsing van een laadvoorziening voor je elektrische voertuig

 • Witte of zwarte kozijnen en deuren

 • Wel of geen dubbele deur in de hal

 • Witte of zwarte trap

 • Traptreden in de kleur van de trap of in hout, eiken of leisteen

Wat zijn de voordelen van een online prefab woning?

Een prefab woning online ontwerpen biedt een hoop voordelen. Allereerst ben je een stuk goedkoper uit, omdat het bouwen van een prefab woning minder tijd en mankracht kost. Ten tweede kies je voor duurzaamheid, want bij prefab bouw zijn er niet alleen minder werklieden nodig, maar is ook de logistiek rondom de bouw een stuk kleinschaliger. De CO2-uitstoot wordt hierdoor drastisch verlaagd.

Een ander belangrijk voordeel is dat de woning zelf duurzaam wordt opgeleverd. Je vrijstaande woonhuis wordt voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp, waardoor die aan alle BENG-normen voldoet. Dit scheelt je een hoop energiekosten en maakt je woning toekomstbestendig.

Omdat het een prefab woning betreft, wordt er na het tekenen van de offerte al binnen maximaal zes maanden tijd gestart met de bouw. De richtlijn is dat je al binnen een jaar je zelf ontworpen woning betrekt. Voor een maatwerk woning is dit doorgaans ondenkbaar.

Waar moet je op letten bij het bouwen van je droomhuis?

Je droomhuis online bouwen? Dan zijn er enkele zaken waar je goed op moet letten. Om kosten te besparen is het bijvoorbeeld slim om de woning al tijdens het bouwproces te betalen. Dit scheelt je enkele duizenden euro’s die je vervolgens in de inrichting of de aanleg van de tuin kunt investeren.

Een ander punt om op te letten, is de mate van duurzaamheid die je wenst. De woning wordt standaard voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp, maar kan in aanvulling daarop ook worden voorzien van een laadpaal voor je elektrische voertuig. Deze kan op je oprit worden gerealiseerd, waardoor je niet aan de weg hoeft te parkeren.

Bij Alliv kun je online een prefab woning ontwerpen voor een prijs vanaf 365.000 euro. Een vrijstaande prefab villa is daardoor voor bijna iedereen toegankelijk. Het is natuurlijk wel nodig dat je reeds over een kavel beschikt. Dat zit namelijk niet bij de prijs inbegrepen.

Bouw je eigen huis online met de Droomhuis configurator

Ben je benieuwd hoe jouw droomwoning eruit komt te zien? Start dan nu met het online ontwerp van je vrijstaande villa en geef je woonwensen op. Bevalt je ontwerp goed? Dan kun je meteen een offerte opvragen of contact opnemen voor vragen.

Tijdens het ontwerpen van je prefab woning zit je nergens aan vast. Je bent niet verplicht om achteraf een offerte aan te vragen en je hoeft ook geen account aan te maken. De configurator is bovendien geheel gratis te gebruiken.