Ontwerp je eigen modelwoning in 8 stappen

Wil je online je eigen prefab modelwoning ontwerpen?

Dan helpt de Droomhuis configurator van Alliv je op weg. Met onze online configurator ontwerp je in amper vijf minuten je eigen modelwoning en krijg je meteen een betrouwbare prijsindicatie te zien.

Wat is een modelwoning?

Een modelwoning is bedoeld om toekomstige bewoners een goed beeld te geven van hoe hun woonhuis eruit komt te zien. In traditionele zin is een modelwoning een huis dat door projectontwikkelaars wordt gebouwd en waar geïnteresseerden op bezoek kunnen komen.

Vandaag de dag wordt er echter ook veel gebruik gemaakt van digitale modelwoningen. Je krijgt dan een prachtig vormgegeven 3D-renditie te zien en kunt diverse plattegronden bekijken. Via de Droomhuis configurator biedt ook Alliv een online ontwerp van je modelwoning.

Wat zijn de voordelen van modelwoningen?

Een online modelwoning biedt heel wat voordelen. Zo zie je precies hoe je woning eruit komt te zien, hoeveel kamers die bevat, hoe groot de kamers zijn en welke extra opties je kunt kiezen. Denk daarbij aan een aanbouw en een berging, maar ook praktische zaken zoals de kleur van de deuren en vensters, het hang- en sluitwerk en de aanwezigheid van een laadpaal op de oprit.

Misschien wel het grootste voordeel van het ontwerpen van een online modelwoning is dat je meteen een betrouwbare prijsindicatie krijgt. Via de Droomhuis configurator van Alliv kun je al een modelwoning ontwikkelen vanaf 365.000 euro. Deze prijs is zeer aantrekkelijk, zeker omdat het om een vrijstaande villa gaat die je op je eigen kavel kunt laten bouwen.

Hoe ontwerp je je eigen nieuwbouw modelwoning?

Dankzij de Droomhuis configurator van Alliv ontwerp je in acht eenvoudige stappen je eigen prefab modelwoning. Je kiest helemaal zelf hoe je huis eruit komt te zien en van welke gemakken deze wordt voorzien. Het ontwerp van de modelwoning verschijnt tijdens het invullen van de configurator real-time op je scherm. Zo kun je meteen zien of je tevreden bent met je keuze.

Tijdens het ontwerpen krijg je diverse vragen voorgeschoteld die je naar eigen wens kunt beantwoorden. Het gaat onder meer om de volgende vragen:

 • Wil je een zadeldak, plat dak, schilddak of zadeldak XL?

 • Wil je dakpannen of een rieten dak?

 • WIl je een berging of aanbouw toevoegen aan je huis?

 • Hoe wil je de verschillende verdiepingen indelen?

 • Wil je een extra slaapkamer of berging op zolder?

 • Wil je zwart hang-en sluitwerk of kies je liever voor RVS?

 • Wil je dat tijdens de bouw de riolering en hemelwaterafvoer alvast wordt aangelegd tot de erfgrens?

 • Wil je een laadvoorziening voor je elektrische voertuig op de oprit laten plaatsen?

 • Wil je witte of zwarte kozijnen en deuren?

 • Wil je een dubbele deur in de hal?

 • Wil je een witte of zwarte trap in de woning?

 • Wil je de traptreden en stootborden afwerking in de kleur van de trap of in regulier hout, eiken of leisteen?

Waar moet je op letten tijdens het ontwerp?

Tijdens het ontwerp van je woning zijn er diverse manieren om kosten te besparen en de woning te verduurzamen. De woning wordt bijvoorbeeld een stuk goedkoper wanneer je geen berging of aanbouw toevoegt. Ook kun je enkele duizenden euro’s besparen door de woning tijdens de bouw te betalen, in plaats van pas bij oplevering.

Wil je graag duurzaam wonen? Ook dan is Alliv een goede keus. De prefab modelwoningen worden standaard voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Ook worden ze volledig geïsoleerd en voldoen ze aan de BENG-norm. 

In aanvulling daarop kun je ervoor kiezen om door ons een laadpaal te laten plaatsen voor je elektrische auto. Deze wordt geplaatst op de oprit, zodat je niet aan de weg hoeft te parkeren.

Ontwerp je prefab modelwoning met de Droomhuis configurator

Benieuwd hoe je modelwoning eruit komt te zien? Vul dan in amper vijf minuten de Droomhuis configurator in en ontwerp je eigen vrijstaande villa. Je hoeft hier geen account voor aan te maken en het is helemaal gratis. Zodra je klaar bent met je ontwerp, krijg je een nauwlettende prijsindicatie te zien en kun je meteen een offerte opvragen.